Translate

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ


To Latex είναι ένα φυσικό γαλακτώδες υγρό που προέρχεται από τα δέντρα καουτσούκ (Hevea brasilliensis) που αναπτύσσονται σε πολλά από τα τροπικά δάση του πλανήτη. Σήμερα η Μαλαισία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο σε φυσικό λατέξ. Το λατέξ συλλέγεται κόβοντας τον φλοιό του δέντρου με ένα μαχαίρι και τη σύγκέντρωση του λάτεξ σε ένα φλυτζάνι, όπως στάζει έξω. Η διαδικασία μοιάζει πολύ με τον τρόπο της συγκομιδής από τα πλατάνια του σιροπιού του σφένδαμου. Αυτή η συγκομιδή πραγματοποιείται χωρίς να κάνει μόνιμη ζημιά στο δέντρο. Ένα ενιαίο δέντρο μπορεί να παράγει ελαστικά επίσωτρα για περίπου 40 χρόνια! Τα δέντρα καουτσούκ αντιπροσωπεύουν τη σχεδόν αέναη συγκομιδή μετρητών, αυτό βοηθά στο να αποθαρρύνονται οι πολίτες από την κοπή τους , γεγονός το οποίο, με τη σειρά του, βοηθά στη διατήρηση των τροπικών δασών του κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.


Οι περιβαλλοντικές ομάδες και οι πολιτικές εκστρατείες επικεντρώνονται καθημερινά στην ενθάρρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τη μείωση των «ποσοστών άνθρακα» ,

Επειδή τα δέντρα καουτσούκ καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από τον αέρα και εκλύουν οξυγόνο (Ο2), λειτουργούν ως φυσικά "φίλτρα καθαρισμού του αέρα» ... βοηθώντας να καθαρίσει ο πλανήτης μας, απο το πλεονάζον CO2 (το λεγόμενο «αέριο του θερμοκηπίου"), ενώ παράγουν ζωογόνο οξυγόνο .



ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 
ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου